هر غذایی نیازمند مواد اولیه بوده و این مواد باید تازه باشند. به یاد داشته باشید هرچه از مواد تازه استفاده کنید، غذای شما لذیذتر شده و طعم و بوی عالی خواهد داشت. این غذا را می توانید در دورهمی یا مهمانی های مجلل خود به همراه مرغ یا گوشت سرو و میل کنید.
مواد لازم دمپخت استان فارس
کلم (برگ) خرد شده یک عدد کوچک
هویج خرد شده 3 عدد متوسط
سیر خرد شده 5 حبه
پیاز 1 عدد متوسط
سبزی ها: تره، ترخون، شوید و ریحان خرد شده 200 گرم
برنج 2 پیمانه
عدس 1 پیمانه
گوشت یا مرغ و یا گوشت
نمک و زردچوبه به مقدار لازم
آب 4 پیمانه
دمپخت سبزیجات شیرازی؛ غذای فصل سرما
دمپخت شیرازی
1.یک قابلمه بردارید و پیازها را درون آن خرد کنید. بعد گاز را روشن کرده و قابلمه را روی شعله ملایم قرار دهید. پیازها را تا اندازه ای که فقط نرم شوند، تفت دهید.
2.در مرحله بعد باید مواد دیگر مثل کلم، هویج، سیر و گوشت یا مرغ را به همراه نمک و زردچوبه را به پیازها اضافه می کنیم و اجازه دهیم نیم پز شوند.
3.سپس عدس ها را با مواد مخلوط می کنیم و سبزی ها را داخل ظرب ریخته و آب اضافه می کنیم تا عدس ها به حال خود بپزند.
4. زمانی که مواد به خوبی پخته و نرم شدند، برنج شسته شده را اضافه کرده و اجازه می دهیم بجوشد.
5.وقتی آب کاملا به خورد برنج رفت و تبخیر شد، دم کنی را روی برنج می گذاریم و زمان میدهیم تا برنج دم بکشد.
6.لازم است این غذا 45 دقیقه روی شعله ملایم بماند تا کاملا بپزد و مواد آن مزه یکدیگر را بگیرند. بعد از 45 دقیقه در دیس بکشید و به همراه سالاد، ترشی و هر چاشنی که علاقه دارید میل کنید.
دمپخت استان فارس
برخی به اشتباه فکر می کنند قبل از پخت دمپخت شیرازی باید سبزی ها را بپزند. اما نیازی نیست و سبزی ها به راحتی در حین پخت غذا نرم و آب پز می شوند.
برای پخت این غذا حدود 1 ساعت و نیم وقت لازم است در نتیجه اگر برای مهمانان خود تهیه می کنید زمان را در نظر بگیرید.
حتما قبل از اضافه کردن برنج و دم کردن، از داشتن آب کافی داشته باشید، زیرا آب کم باعث خشک شدن و آب زیاد باعث شل شدن برنج می شود. در این شرایط مواد و ترکیبات منبع
خواص جگر گوسفندی که باید بدانید کله پاچه گوسفندی را در خانه طبخ کنید! خواص گوشت شتر در دوران بارداری