آیا سویا جایگزین مناسبی برای گوشت می باشد؟

امروزه اکثر افراد گاه بخاطر صرفه جویی و گاه بخاطر رژیم غذایی گیاه خواری سویا را جایگزین گوشت کرده اند . با این تصور که سویا میتواند به عنوان یک پروتئین گیاهی جایگزین گوشت شده و تمام ویژگی های گوشت را دارا می باشد. اما آیا این باور صحیح است؟ سوالی که مطرح می شود این است که آیا سویا تمام مواد مغذی موجود در گوشت را دارد و جایگزین مناسبی برای گوشت است یا خیر. در این مقاله به بررسی این موضوع می پردازیم و این دو نوع پروتئین گیاهی و حیوانی را با یکدیگر مقایسه میکنیم.
 

بی ضرر بودن سویا نسبت به گوشت

سویایی که به صورت فرآوری شده در بازار مشاهده می کنید از دسته حبوبات محسوب شده و طی فرایند های که روی لوبیا سویا در کارخانه انجام میشود بدست می آید. در این فرایند روغن و کلسترول سویا را از دانه های آن خارج کرده وکنجاله سویا که مواد معدنی و پروتئین به همراه خود دارد باقی می ماند که برای مصرف به بازار عرضه می شود. تا اینجا موردی برای مصرف این محصول وجود ندارد؛ به این ترتیب اکثر افراد این محصول را به عنوان یک پروتئین گیاهی که هیچ گونه ضرری ندارد به مقدار فراوان در سبد غذایی خود مصرف کرده و گاهی آن را به طو ر کامل جایگزین گوشت می کنند. نکته قابل ذکر این است که  این پروتئین گیاهی یکی از فرآورده های تراریخته بوده و مصرف بی رویه آن می تواند مضرات زیادی برای بدن به همراه داشته باشد.  مصرف محصولات تراریخته می تواند منجر به انواع بیماری ها از جمله اوتیسم، دیابت، آایمر، ناباروری و . شود. شرح مضرات محصولات تراریخته در این مقاله نمی گنجد . فقط بیان همین نکته کافیست که جایگزین کردن یک محصول تراریخته هر چند تمام مزایای گوشت را داشته باشد، به جای گوشت عاقلانه به نظر نمی رسد. و نمی توان بر اساس این ادعا که سویا یک پروتئین کاملا بی ضرر بوده آن را جایگزین گوشت کرد.

مقایسه پروتئین موجود در گوشت و سویا

اینکه سویا از پروتئین بالایی برخوردار است کاملا واضح است، ولی آیا می تواند با پروتئین موجود در گوشت برابری کند؟ در پاسخ باید گفت این دانه های گیاهی پروتئین و ویتامین های خود را تا حدی بعد از پخت از دست می دهند و میزان پروتئین و  ویتامین های آن نسبت به گوشت کاهش می یابد. همچنین قابلیت جذب آن نیز نسبت به فرآورده های حیوانی بسیار پایینتر است. به همین جهت پیشنهاد می شود برای تامین پروتئین و ویتامین های ضروری بدن به صورت  کامل، حتما گوشت را نیز در کنار فرآورده های گیاهی مصرف نمایید.

مقایسه اسیدهای آمینه موجود در گوشت و سویا

یکی دیگر از نکات ضروری هنگام جایگزین کردن سویا با گوشت مربوط به اسیدهای آمینه مورد نیاز بدن است. باید گفت اسیدهای آمینه ضروری برای بدن به طور کامل در دانه های سویا وجود ندارند . در حالی که گوشت ها منبع غنی انواع اسید های آمینه مفید برای بدن هستند. به گونه ای که نه تنها سویا بلکه هیچ ماده غذایی دیگری قادر به تامین این املاح مفید برای بدن نخواهند بود . اگر سویا را به طور کامل در رژیم غذایی خود جایگزین گوشت کرده اید در واقع بدن خود را  از برخی از ویتامین ها و آمینو اسیدهای ضروری محروم ساخته اید و باید منتظر عوارض آن باشید. بهتر است این پروتئین گیاهی را به صورت مکمل در کنار پروتئین حیوانی استفاده نمایید تا کمبودها و نیازهای بدن به طور کامل تامین شوند.

مقایسه آهن موجود در گوشت و سویا

یکی دیگر از دلایلی که سویا را جایگزین گوشت می کنند آهن بالایی است که در این پروتئین گیاهی وجود دارد . طبق باور عموم آهن موجود در سویا به قدری است که قادر است نیاز بدن به آهن را به طور کامل تامین کرده و دیگر نیازی به مصرف گوشت نخواهد بود. نکته قابل ذکر اینجاست که آهن موجود در سویا علاوه بر این که بعد از مراحل طبخ به مقدار قابل توجهی کاهش می بابد . قابلیت جذب بسیار پایینتری نسبت به آهن موجود در گوشت دارد. به هیچ عنوان نمی توان قابلیت جذب آهن گوشت و حتی قابلیت جذب دیگر ویتامینها و املاح موجود در گوشت را با سویا مقایسه کرد. خانمها در زمان بارداری و دخترهای نوجوان در سن بلوغ نیاز اساسی به آهن دارند و این آهن مورد نیاز جز از طریق منابع پروتئین حیوانی به طور کامل تامین نخواهد شد. عدم مصرف گوشت منجر به کم خونی و عوارض شدید بعد از آن خواهد شد. ویتامین های گروهB  موجود در گوشت را که نیاز اساسی بدن مخصوصا برای رشد جنین است را نمی توان با هیچ ماده غذایی دیگری جایگزین نمود.

مقایسه روی موجود درگوشت و سویا
روی  از عناصر ضروری بدن بوده و مخصوصا جهت رشد کودکان یکی از مواد معدنی بسیار مهم است. در مقایسه روی موجود در گوشت بارنج و سویا باید گفت  میزان روی موجود در سویا فقط  برابر با 5 میلی گرم در هر 100 میلی گرم سویا است که این مقدار نیز بعد از پخت کاهش می یابد. در مقابل گوشت منبع غنی روی است که نیاز بدن به این ماده معدنی را  به طور کامل تامین میکند لذا جهت تامین روی مورد نیاز بدن بهترین ماده غذایی گوشت است که جایگزینی برای آن وجود ندارد. 
با این تفاصیل می توان نتیجه گرفت برای تغذیه تمامی مواد مورد نیاز بدن بهتر است هر ماده غذایی در جایگاه خود مورد استفاده قرار بگیرد.


ای ار گوشت ، با ما بهترین باشید. گوشت ,سویا ,پروتئین ,های ,موجود ,جایگزین ,موجود در ,در گوشت ,است که ,بدن به ,طور کامل ,ماده غذایی دیگری ,سویا جایگزین مناسبیمنبع

طرز تهیه میگو پفکی خانگی

خواص جگر گوسفندی که باید بدانید

کله پاچه گوسفندی را در خانه طبخ کنید!

گوشت بوقلمون بهتر است یا مرغ

خواص گوشت شتر در دوران بارداری

مایه کباب کوبیده رژیمی و ماکیان

با ماهیچه گوسفندی به جنگ عوارض گیاهخواری بروید

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین جستجو ها

نجوا کلیپ بانک لینک های دانلود فیلم ، دانلود سریال و دانلود آهنگ میباشد. وبگاه جامع سینمای جهان آموزش کسب و کار اینترنتی خرید لوازم یدکی لودر ولوو ارزان کده سازنده سختی گیر رزینی صفحه ای که شما به خیلی از سوالاتتون خواهید رسید اینجا همه چی هست خرید اینترنتی قطعات بلدوزر D155 سفر در زمستان